Plat dak (Bitumen)

Zoekt u een daktype met weinig onderhoud en een lange levensduur? Dan kunt u het wellicht overwegen om een bitumen dak aan te leggen. Dit soort daken hebben uitstekende eigenschappen en gaan erg lang mee. Normaal gesproken minimaal 15 jaar! Bitumen zijn naast platte daken ook te gebruiken voor complexere, licht hellende daken. Het is helaas niet geschikt voor schuine daken.

Belangrijke eigenschappen van bitumen:
  • Gemaakt uit aardolie
  • Goed hechtend vermogen
  • Waterdicht
  • Plastisch materiaal
Vaak wordt gedacht dat bitumen een vorm van teer is. Teer wordt echter gemaakt uit steenkool en hout. Bitumen daksoorten zijn voor ons allen via een bouwmarkt te verkrijgen. Ze worden meestal in rollen geleverd.

Ervaringen van andere bezoekers

Platte dak met bitumen vernieuwd
"Ik heb een dakdekker gevonden op deze site die mijn dak heeft vernieuwd voor een betaalbare prijs. Op advies van de desbetreffende vakman hebben wij nu een bitumen dak. Erg tevreden dat we dat nu hebben aangelegd of vernieuwd."
Toegevoegd: U. van Aarle uit Amsterdam (7-12-2011)
Waardering: 4/5

Sommige offertes in enkele dagen binnen
"Erg blij was ik dat de offertes al na enkele dagen binnen stroomde. Op basis daarvan hebben we gekozen om ons platte dak van een bitumen bedekkingslaag te voorzien."
Toegevoegd: J. Gerrards uit Leeuwarden (29-11-2011)
Waardering: 5/5


Voordelen bitumen

  • Waterdicht
  • Lange levensduur
  • Weinig onderhoud

Veelgestelde vragen


Ik vind bitumen op teer lijken. Zijn ze uit hetzelfde materiaal gemaakt?
Nee, bitumen en teer lijken inderdaad op elkaar. Ook de eigenschappen komen voor een groot deel overeen. Bitumen zijn gemaakt uit aardolie en teer uit steenkool.

Ik heb een licht hellend dak, kan ik alsnog een bitumen dak aanleggen?
In principe worden bitumen alleen gebruikt voor een plat dak. Het kan echter ook gebruikt worden voor een licht hellend dak. In dit geval kunt u het beste een afbeelding en/of een situatieschets sturen naar de dakdekker.


De website dakdekkers-vergelijken.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van dakdekkers bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veelgestelde vragen'. Op deze website kunt u offertes aanvragen en vergelijken van dakdekkers.

Op de onderstaande pagina's leest u meer over de specifieke diensten die deze dakdekkers u kunnen bieden:

Bent u een dakdekker?

En wilt u meer klanten en/of opdrachten? Meld u dan snel aan en ontvang vandaag nog aanvragen op maat!
Vind nu nieuwe klanten!