Dakvervanging

Het vervangen van een dak kan veel geld en tijd kosten. Het heeft echter wel voordelen ten aanzien van het milieu. Bij het vervangen van daken is onderscheid te maken tussen ‘schuine daken’ en ‘platte daken’.
  direct offertes aanvragen

dakvervanging

Vervangen van een schuin dak
Dakpannen kunnen onder andere zijn gemaakt uit keramische of betonnen dakpannen. Het dak kan ook van metaal gebouwd zijn. Bij het vervangen van een metalen dak, is het een verplichting om ‘coating ‘ te gebruiken. De coating zorgt ervoor dat er geen metalen deeltjes in uw dak terecht komen. Die deeltjes kunnen oplossen met regenwater en daardoor schade aanrichten aan het milieu. De coating heeft dus een beschermende functie ten aanzien van het milieu.

Vervangen van een plat dak
Een plat dak wordt meestal gemaakt uit bitumen en kunststof materialen. De materialen voor het bedekken van uw platte dak kunnen een lange levensduur hebben. Dat is extra voordelig voor een plat dak.

De gemiddelde levensduur van de ‘betere’ dakbedekkingsmaterialen is zo’n 20 jaar. Het is mogelijk om bij bitumen de levensduur te vergroten met grind of een andere toplaag. Dit heeft te maken met de invloed van zonnestraling.

Het aansluiten van uw dak op uw (metsel)bouwwerk wordt meestal gedaan met zink of lood. Het lood dient in dit proces zo glad mogelijk af, zodat er geen regenwater op het lood blijft liggen.

Extra tips en richtlijnen:

  • Gebruik het moment voor groot onderhoud om de isolatie van uw dak te verbeteren.
  • Breng de laag aan dakbedekking niet te strak aan. Op deze manier kunt u deze bij het vernieuwen van uw dak gemakkelijk verwijderen.
  • Onderhoud aan een schuin dak dient minimaal één keer per jaar plaats te vinden.

Ervaringen van andere bezoekers

Meerdere deskundige dakdekkers gevonden!
"Ik had nogal haast met het vinden van een goede dakdekker voor het vervangen van mijn dak, maar wil ook niet teveel betalen. Via deze site ben ik snel in contact gekomen met deskundigen op dat gebied!"
Toegevoegd: L. de Geerts uit Den Bosch (29-07-2012)
Waardering: 3/5

Advies in mijn offerte aanvraag!
"Ik had geen idee of ik mijn dak moest vervangen of repareren. Gelukkig heb ik deze vraag al bij mijn offerte aanvraag kunnen meesturen. Mijn voorkeur dakdekker gaat mijn dak nu vervangen."
Toegevoegd: R. Van Deursel (06-08-2012)
Waardering: 4/5

Voordelen van dak vervangen

Het vervangen van uw dakbeddekking biedt onder andere:

  • Zekerheid op weerstand tegen weersinvloeden
  • Meer isolatie op energieverbruik

Veelgestelde vragen

Ik heb problemen met mijn dak, moet ik het laten renoveren of vernieuwen?
Als het gaat om het bedekken van uw dak of huis, dan is het raadzaam uw situatie voor te leggen aan een dakdekker. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het bepalen wat past bij uw huis. Via deze link kunt u direct meerdere offertes aanvragen.

Hoe kan ik weten dat ik een lekkage heb?
Een lekkage betekent een opening naar buiten. Dit kan als gevolg hebben dat de temperatuur in uw huis lager is dan normaal of er vochtproblemen zijn. Indien u last heeft van een van deze oorzaken, dan is het raadzaam uw dak te laten nakijken door een dakdekker.

Zou ik mijn dak zelf kunnen repareren?
Indien u over de juiste (praktijk)ervaring en apparatuur beschikt, dan kunt u dit uiteraard zelf doen. Het is echter altijd aan te raden om dit door een dakdekker te laten doen. Vaak beschikt een dergelijk bedrijf over specifieke ervaring met het desbetreffende dak.

De website dakdekkers-vergelijken.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van dakdekkers bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veel gestelde vragen'.

Lees onderstaand meer over de diensten van dakdekkers:

Bent u er al over uit? Vraag hier direct gratis offertes aan voor uw dakreparatie.

Bent u een dakdekker?

En wilt u meer klanten en/of opdrachten? Meld u dan snel aan en ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vind nu nieuwe klanten!

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen