Dakreparatie

Het kan soms nodig zijn om het zo betrouwbaar ogende dak te moeten repareren. Het voorkomen en repareren van daklekkages is een vaste taak waar de dakdekker u mee kan helpen.
  direct offertes aanvragen

Een reparatie kan nodig zijn als er een lekkage heeft plaatsgevonden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

 • Een storm
 • Grote temperatuurverschillen

Als u niet voor onverwachte dakreparatieverrassingen wilt komen te staan, dam kunt u eventueel regelmatig preventieve controles laten uitvoeren. De meeste dakdekkers zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van preventieve controles aan uw dak. Eventuele problemen of scheuren in uw dak worden op die manier direct waargenomen. Indien de lekkage zich in een ver gevorderd stadium bevindt, kan het zijn dat u uw dak in zijn geheel moet vervangen.

Het vervangen van een dak is in de regel duurder dan een dakreparatie.

Het repareren van een dak houd meestal in dat de isolatie wordt vervangen, waardoor hogere kosten kunnen worden voorkomen. Het is uiteraard ook mogelijk dat een van uw dakpannen is losgekomen. Dat betekent ook een gevaarlijke situatie voor uw omgeving, want dakpannen hebben een groot gewicht. Ook in zo’n geval is het belangrijk om snel een dakdekker op bezoek te laten komen. Tot slot is het ook belangrijk om verstopping van uw goot te voorkomen. Het regenwater gebruikt de goot om zijn weg naar beneden te kunnen vervolgen. Indien deze verstopt raakt, kan het vocht dakbeschot worden aangetast. Het algemene advies is om vooral de wat oudere daken vaker preventief te laten inspecteren. Op die manier kunt u veel kosten besparen.

Mogelijke (preventieve) controlepunten:

 • Scheuren in dakpannen
 • Problemen in de goot of nok (vorst)
 • Bevestiging van het dak
 • Loodlappen
 • Dakpannen

Ervaringen van andere bezoekers

Controle via dakdekkers-vergelijken.nl
"Ik heb nooit een reparatie aan mijn dak laten uitvoeren. Na een noodzakelijke vernieuwing heb ik nu toch maar wat offertes aangevraagd voor preventieve inspecties in de toekomst. De kosten daarvan vallen erg mee!"
Toegevoegd: B. de Jongh uit Amsterdam op
Waardering: 5/5
Rating starRating starRating starRating starRating star
Erg snelle service
"Na het aanvragen van vijf offertes ontving ik de eerste al binnen enkele dagen. Wat een goede en snelle service van dakdekkers-vergelijken.nl. De reparatie is al ingepland!"
Toegevoegd: R. Boersma uit Breda op
Waardering: 5/5
Rating starRating starRating starRating starRating star

 

Voordelen van dakreparatie

Het repareren van uw dak kan meerdere redenen hebben en levert meerdere voordelen:

 • Geen last meer van lekkages
 • Het dak is weer bestand tegen noodweer zoals een storm
 • U voorkomt verstopping van de goot
 • Met het tijdig repareren van scheuren, kunt u het vernieuwen van een dak voorkomen. Dit levert dus tevens tijd- en kostenbesparingen op.
 • Geen last meer van ongedierte zoals insecten, muis of vogels in uw huis.

Veelgestelde vragen

Wat voor soort reparaties kunnen nodig zijn?
Naast een lekkage kunnen ook andere onderdelen defect raken. U kunt hierbij denken aan een (verstopte) goot, gescheurde dakpannen of losgelaten bevestigingen. In alle gevallen zult u het (op een gegeven) moment merken. U kunt soms de reparatie zelf uitvoeren, maar normaliter kunt u dit het beste door een specialist laten doen. Mocht u het toch zelf doen, dan kunt u dit het beste doen met behulp van zogenoemde ‘reparatiepasta’.

Hoe vaak moet ik mijn dak preventief laten inspecteren of onderhouden?
In verband met onderhoud wordt er onderscheid gemaakt tussen ‘schoonmaakwerkzaamheden’ en het preventief repareren van kleine ‘schuren’. In de regel is het nodig om dit in ieder geval 1x per jaar te doen én na een storm.

De website dakdekkers-vergelijken.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van dakdekkers bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veel gestelde vragen'.

Lees onderstaand meer over de diensten van dakdekkers:

Bent u er al over uit? Vraag hier direct gratis offertes aan voor uw dakreparatie.

Bent u een dakdekker?

En wilt u meer klanten en/of opdrachten? Meld u dan snel aan en ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vind nu nieuwe klanten!

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen