Dakbedekking

Het voorkomen dat water, sneeuw en wind (tocht) in uw huis of bedrijfspand terecht komt is belangrijk om uw dak niet te beschadigen.
  direct offertes aanvragen

Om uw dak goed te isoleren en te beschermen tegen water, wind en sneeuw wordt een ‘dakbedekkingslaag’ aangelegd aan uw nieuwe huis. Die dakbedekking kan zowel op een plat als een schuin dak worden aangebracht. De bedekking beschermd tegen koude temperatuur (isolatie) en dient uw huis te beschermen tegen invloeden van buitenaf. dakbedekking

De aanpak verschilt tussen een plat en een schuine dakhelling. Bij platte daken kan vocht gemakkelijker uw huis toetreden. Lekkages zijn daardoor bij een plat dak meestal sneller zichtbaar. Bij een schuin dak worden er ‘afwaterende’ bedekkingselementen aangebracht.

Een dakbeddeking kan gemaakt zijn uit:

 • Dakpannen (mogelijk van beton)
 • Glas
 • Stro of riet
 • Houten leien
 • Leisteen (natuurlijk)
 • Metaal
 • Asfaltproducten
 • Kunststof

U kunt zich misschien voorstellen dat stro en riet vooral bij oudere daktypen voorkomt. Zoals bijvoorbeeld bij een boerderij vaak het geval is.

De meest voorkomende dakbedekkingen zijn dakpannen, het platte dak, het rieten dak en het dak wat eruit zien als een reeks ‘golfplaten’.

Verder zijn er nog andere typen dakbeddeking zoals zink, bitumen, shingles, kunststof, EPDM en dakplaten. Deze verschillen vooral qua materiaalsoort en uiterlijk.

Ervaringen van andere bezoekers

Alle dakdekkers vergeleken uit mijn eigen gebied!
"De aanvraag voor meerdere offertes om mijn platte dak te laten bedekken verliep erg snel. Ik ben erg blij met de service van deze website om in mijn eigen buurt alle dakdekkers te mogen vergelijken."
Toegevoegd: T. Jansma uit Den Bosch (12-08-2012)
Waardering: 3/5

Nieuwe dakbedekking snel geregeld!
"Mijn aanvraag voor een nieuwe dakbeddeking was vorige week gedaan en de afspraak is al gemaakt. Ik ben erg te spreken over de duidelijkheid en snelheid die dakdekkers-vergelijken.nl te bieden heeft!"
Toegevoegd: R. Renkum uit Leeuwarden (08-08-2012)
Waardering: 4/5

Voordelen van dakbedekking

Het aanleggen van uw dakbeddekking biedt onder andere:

 • Goede isolatie tegen externe factoren zoals regen en sneeuw
 • Een hoger rendement van uw energieverbruik
 • U voorkomt verstopping van de goot

Veelgestelde vragen

Ik wil een nieuw dak, maar hoe weet ik of ik het juiste dak laat bouwen?
Als het gaat om het bedekken van uw dak of huis, dan is het raadzaam uw situatie voor te leggen aan een dakdekker. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het bepalen wat past bij uw huis. Via deze link kunt u direct meerdere offertes aanvragen.

Ik heb last van lekkage, kan een dakdekker mij helpen?
In de meeste gevallen wordt de lekkage veroorzaakt door een gat of opening in de bedekking. Bij een schuin dak zal een lekkage minder snel zichtbaar zijn, omdat het water door dakpannen meestal in de goot terecht komt. In vrijwel alle gevallen is het raadzaam om een dakdekker in te schakelen. Naast het kennen van de technische achtergrond kan het ook gaan om gevaarlijke werkzaamheden. Via dakdekkers-vergelijken.nl kunt u in contact komen met bedrijven in uw eigen regio.

Ik heb een schuin dak, geen lekkage maar het is erg koud in het huis. Kan dit toch door een lek komen?
Bij een schuin dak kan het zijn dat een lekkage minder goed zichtbaar is. Omdat het vocht vaak alsnog via de goot afloopt, kan het zijn dat u er niets van merkt. Toch kunt u wel merken dat het wat kouder in uw huis is. In dat geval kan het beter zijn om uw dak te laten inspecteren. Vaak kan het dak nog gerepareerd worden, maar het gat kan ook groter worden. Het vernieuwen van een dak kan altijd, maar de kosten daarvan liggen meestal hoger.

De website dakdekkers-vergelijken.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van dakdekkers bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veel gestelde vragen'.

Lees onderstaand meer over de diensten van dakdekkers:

Bent u er al over uit? Vraag hier direct gratis offertes aan voor uw dakreparatie.

 

Bent u een dakdekker?

En wilt u meer klanten en/of opdrachten? Meld u dan snel aan en ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vind nu nieuwe klanten!

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen