Over dakdekkers-vergelijken

Een dakdekker komt opdagen wanneer u hinder ondervindt aan uw dak. Dit kan betekenen dat er iets gerepareerd of zelfs geheel vervangen dient te worden. Of wellicht bent u onzeker over de installatie en wilt u slechts een inspectie op het dak laten uitvoeren.
  direct offertes aanvragen

Wanneer er iets aan uw dak gedaan kan worden dan kan dat door een aantal oorzaken hebben, veel voorkomend zijn:

  • Lekkage
  • Weersomstandigheden
  • Vernieling
  • Achterstallig onderhoud

Er zijn veel verschillende soorten daktypen mogelijk die ook van verschillend materiaal vervaardigd kan zijn.

Verschillende daktypen

De meest voorkomende soorten dakbedekkingen zijn:

De meeste daken in Nederland zijn gemaakt van bitumen. Dit materiaal heeft een uitstekende hechting en is duurzaam in gebruik. Bitumen is een hoogwaardige stof en is vervaardigd uit aardolie. Deze typen daken zijn in principe onderhoudsvrij.

In Nederland zijn nog steeds veel woningen voorzien van een rieten dak. Een rieten dak wordt gebruikt bij een schuine helling. Een rieten dak behoeft meer onderhoud in vergelijking met andere daksoorten. Er kan alg op groeien, waardoor er mos op kan komen. Dankzij goed onderhoud vergroot u de levensduur aanzienlijk. Tegenwoordig wordt riet gebruikt bij duurdere woontypen en daarnaast hebben traditionele boeren vaak een rieten dak. Een groot nadeel van een rieten dak is de brandgevoeligheid.

Een kunststof dak kan uit EPDM zijn gemaakt. Dit is kunststof materiaal die zeer elastisch is, niet snel scheurt en uitstekend tegen verschillende temperaturen en weersomstandigheden bestand is. Het is ook toepasbaar op vrijwel alle soorten ondergronden. Ook bestaan er PVC daktypen, maar die hebben het nadeel dat deze niet op een bitumen ondergrond kan worden geplaatst.

Pannendaken zijn er in twee soorten: gebakken keramische dakpannen en betonnen pandaken. Dakpannen zijn verder in verschillende vormen, formaten en kleuren te verkijgen. Niet alle dakpannen zijn in alle omstandigheden te plaatsen. Dakpannen worden voor verschillende schuine hellingen en daken vervaardigd.

Indien u meer informatie wenst over het soort dak wat u heeft, de reparatie van dakpannen of de aanleg van een nieuw soort dak. In deze gevallen kunt u zich wenden tot een gespecialiseerde dakdekker.

Hoe werkt het?

Een potentiƫle klant vraagt een offerte aan via een van de duizenden websites van Happy To Serve. Het Happy To Serve systeem kiest de meest geschikte bedrijven en stuurt een directe aanvraag voor een offerte naar deze bedrijven. De bedrijven hebben persoonlijk contact met de potentiƫle klant om hun wensen in kaart te brengen en een persoonlijke offerte uit te schrijven.

Happy-To-Serve-How-It-Works

 

 
 

Hierboven vindt u een weergave over de werkwijze voor u als dakdekker.

 

Verschillende soorten opdrachtgevers
Op deze website maken wij onderscheid tussen zakelijke klanten en particulieren. Bij de aanvraag zal dit aan u worden gevraagd, zodat wij de juiste dakdekkers voor u kunnen selecteren.

Meer informatie kunt u vinden op de pagina 'Veelgestelde vragen'. Op deze website kunt u offertes vergelijken van verschillende dakdekkers voor onder andere:

Bent u er al over uit?

Vraag hier direct gratis offertes aan voor uw dakreparatie.

Bent u een dakdekker?

En wilt u meer klanten en/of opdrachten? Meld u dan snel aan en ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vind nu nieuwe klanten!

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen